Jobba som konsult inom vård eller socialt arbete

Arbetar du inom vård, omsorg eller socialt arbete? Lockas du av nya utmaningar och mer frihet i arbetslivet? Då kan rollen som konsult hos Vårdlänken passa dig!

Vårdlänken erbjuder ett stort utbud av konsultuppdrag för dig som är sjuksköterska, socionom, läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut, chef eller har en annan profession inom vård eller socialt arbete. Som konsult blir du anställd hos Vårdlänken, men arbetar på uppdragsbasis hos olika verksamheter inom vård, omsorg eller socialtjänst.

Våra konsultuppdrag finns inom både privat och offentlig sektor, med olika längd och omfattning. Var i landet, när och hur mycket du ska arbeta har du själv friheten att bestämma. Hos oss får du en dedikerad konsultchef som du alltid kan vända dig till – en kontaktperson som själv har arbetat inom ditt yrkesområde och som hjälper dig att trivas och utvecklas i rollen som konsult.

Registrera CV    Lediga jobb

Vanliga frågor

Vad krävs för att bli konsult hos Vårdlänken?

För att bli konsult hos Vårdlänken krävs att du arbetar inom våra bemanningsområden: vård, omsorg eller socialt arbete. Givetvis innehar du relevant utbildning och en eventuell legitimation. Konsultrollen förutsätter också att du hunnit bli trygg och självgående i din yrkesroll, eftersom du arbetar hos olika verksamheter och behöver kunna sätta dig in i arbetsuppgifterna snabbt. Därför vill vi att du har minst två års erfarenhet inom din profession när du börjar jobba som konsult med oss.

För att lyckas och trivas i konsultrollen bör du som person vara initiativtagande, ansvarsfull och tycka om omväxling!

Hur går det till?

1. Ta kontakt!

För att kunna erbjuda uppdrag som matchar din kompetens och dina önskemål, så behöver vi först lära känna dig! Det finns flera vägar för att börja din resa som konsult hos oss:

2. Intervju och bakgrundskoll

Under en träff med din framtida konsultchef får du berätta om dina erfarenheter, mål och preferenser samt får svar på dina frågor om livet som Vårdlänken-konsult. Vi genomför en kontroll mot IVO och HOSP samt tar referenser.

3. Matchning mot lediga uppdrag

Din konsultchef utgår från din kompetens och dina önskemål för att matcha dig mot relevanta konsultuppdrag. Dessa presenteras för dig och du väljer sedan själv vilket uppdrag du vill ta dig an.

4. Du genomför ditt uppdrag hos kund

Efter en introduktion är det dags att göra det du gör bäst, ute hos kundverksamheten! Givetvis kan du alltid kontakta din konsultchef hos Vårdlänken under uppdraget vid frågor eller funderingar.

5. Utvärdering och planering för nästa karriärsteg

Du träffar din konsultchef för att utvärdera hur det gått på uppdraget. Tillsammans kartlägger vi återigen dina önskemål och matchar dig mot nya spännande jobb.

Vad erbjuder ni för uppdrag?

Våra kunder finns inom alla delar av vård och omsorg, både offentlig och privat sektor. Vi bemannar verksamheter över hela Sverige och år 2021 hjälpte vi över 2000 uppdragsgivare med kompetensförsörjningen. Det innebär att vi kan erbjuda ett stort utbud av lediga uppdrag.

Ibland efterfrågas konsulter för enstaka dagar, ibland för betydligt längre perioder. Även omfattningen varierar och oftast kan du själv vara med och påverka ditt schema. Hur, var och när vill du jobba? Du bestämmer!

Hur ser lönen ut?

Vårdlänken erbjuder konkurrenskraftiga och marknadsmässiga löner, som dels baseras på uppdragets karaktär och dels på din kompetens och erfarenhet. Vid uppdrag inom offentliga verksamheter påverkas lönen även av priset som förhandlats fram genom en offentlig upphandling.

Vad har jag för trygghet som konsult?

Vårdlänken lägger stor vikt vid bra och trygga villkor. Därför är det självklart för oss att ha kollektivavtal. Detta innebär bland annat att vi betalar in till din tjänstepension från första kronan du tjänar. Vi är även auktoriserade av Kompetensföretagen, en bransch- och arbetsgivarorganisation inom Almega. Auktorisationen garanterar att du är ordentligt försäkrad när du jobbar, att vi betalar in korrekta skatter och avgifter samt i övrigt har välmående ekonomi.

Vårdlänken är din arbetsgivare när du tar uppdrag via oss. Det betyder att vi har fullt arbetsgivaransvar, och tillsammans med uppdragsgivaren ansvarar vi för din arbetsmiljö. Du kan alltid kontakta din konsultchef hos Vårdlänken vid frågor eller funderingar.

Kan jag ta uppdrag via er om jag har eget bolag?

Javisst! Du väljer själv om du vill arbeta som anställd konsult hos Vårdlänken eller som underleverantör genom eget bolag. För att ta uppdrag som underleverantör krävs att du är registrerad för moms samt kan uppvisa giltig ansvarsförsäkring och F-skattsedel. Som underleverantör fakturerar du oss för din arbetade tid.

Som konsult hos oss erbjuds du:

  • Konkurrenskraftig lön
  • Kollektivavtal
  • Tjänstepension
  • Friskvårdsbidrag
  • Introduktion inför uppdragen
  • Regelbunden coachning med din konsultchef
  • Inbjudningar till seminarier och konsultträffar
  • Hjälp med resa och boende om du arbetar på annan ort

Redo för konsultuppdrag?

Kika in vilka konsultuppdrag vi erbjuder just nu! Passa även på att registrera ditt CV i vår kandidatbank, så kontaktar vi dig kring kommande uppdrag som matchar din profil.

Har du fler frågor?

Har du fler frågor och funderingar om att arbeta som konsult hos Vårdlänken eller om våra uppdrag? Varmt välkommen att höra av dig till oss, så hjälper vi dig vidare!