Jobba som bemanningssjuksköterska med Vårdlänken

Hyrsjuksköterska, bemanningssjuksköterska, stafettsjuksköterska, konsultsjuksköterska…

Oavsett vad du kallar dig, är Vårdlänken din trygga partner när du vill jobba som sjuksköterska på konsultbasis.

Som hyrsjuksköterska får du möjligheten att se olika verksamheter och bidra där du behövs som mest. Dessutom har du frihet att själv bestämma var, när och hur mycket du vill arbeta. Vi erbjuder uppdrag över hela landet för både sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor.

Vårdlänken erbjuder möjlighet till ett stimulerande, utvecklande, fritt och tryggt arbetsliv för dig som vill arbeta som bemanningssjuksköterska.

Lediga jobb – Sjuksköterska

Jag har haft flera roliga uppdrag via Vårdlänken. Började för många år sedan som konsult inom hemsjukvård. På senare år har jag haft längre uppdrag inom olika branscher, såsom försäkringsbolag och företagshälsovård. Jag har sett hur Vårdlänken vuxit, men fortfarande har kvar det ”lilla” företagets kultur genom att ta väl hand om sina konsulter.
– Laina, sjuksköterska

Att arbeta som hyrsjuksköterska

Som bemanningssjuksköterska blir du anställd hos Vårdlänken, men arbetar på uppdragsbasis hos olika vårdgivare med behov av just din kompetens. Bakom dig står Vårdlänken och din dedikerade konsultchef, som du alltid kan vända dig till.

Konsultuppdragen varierar i omfattning, från deltid till heltid, och kan sträcka sig allt ifrån enstaka dagar till månader. Du väljer själv vilka uppdrag du vill ta och hur mycket du vill arbeta.

Lön och förmåner som sjuksköterska via Vårdlänken

Vårdlänken erbjuder dig som bemanningssjuksköterska en konkurrenskraftig, marknadsmässig lön. Lönen baseras dels på efterfrågan och uppdragets karaktär, dels på din kompetens och erfarenhet. Vid uppdrag inom offentliga verksamheter påverkas lönen även av priset som förhandlats fram genom offentlig upphandling med den region som tillhandahåller uppdraget.

 

Utöver en bra lön så erbjuder Vårdlänken många andra förmåner, som är viktiga att ha i åtanke vid val av bemanningsföretag:

 • Tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal
 • Friskvårdsbidrag
 • Hjälp med resa och boende vid uppdrag på annan ort
 • En dedikerad konsultchef med bakgrund inom vården
 • Inbjudningar till konsultträffar och seminarier.

Trygghet som vårdkonsult

Vårdlänken lägger stor vikt vid bra och trygga villkor för våra konsulter. Kollektivavtal, tjänstepension, friskvårdsbidrag och ordentliga försäkringar är självklarheter när du jobbar som hyrsjuksköterska via oss.

Vårdlänken är också ett auktoriserat bemanningsföretag genom Almega Kompetensföretagen. Detta är en kvalitetsstämpel både för dig som konsult och för våra uppdragsgivare.

Vem passar som hyrsjuksköterska?

Rollen som sjuksköterskekonsult passar dig som är initiativtagande, ansvarsfull och som trivs med en omväxlande vardag. För olika uppdrag efterfrågas olika erfarenheter och kompetenser, men generella krav är att du arbetat som legitimerad sjuksköterska / specialistsjuksköterska i minst två år innan du börjar som bemanningssjuksköterska via Vårdlänken. Detta eftersom du som konsult jobbar i olika verksamheter, och behöver vara trygg och självgående i din yrkesroll.

Vad erbjuder Vårdlänken för uppdrag?

Vårdlänken bemannar med sjuksköterskor inom vårdens alla områden. Vi erbjuder uppdrag över hela Sverige, inom offentlig och privat sektor, för grundutbildade sjuksköterskor och specialistsjuksköterskor – exempelvis:

 • Distriktssköterska
 • Barnsjuksköterska
 • Barnmorska
 • Företagssköterska
 • Akutsjuksköterska
 • Anestesisjuksköterska
 • Operationssjuksköterska
 • Ambulanssjuksköterska
 • Psykiatrisjuksköterska
 • Geriatriksjuksköterska

 

 

Se aktuella uppdrag

Lediga jobb som hyrsjuksköterska

Se vilka uppdrag vi erbjuder just nu för dig som är legitimerad sjuksköterska/specialistsjuksköterska. Varmt välkommen med din ansökan om du hittar ett intressant uppdrag!

Vanliga frågor

Hur går det till när jag får ett uppdrag? Kan jag söka konsultuppdrag via Vårdlänken om jag har eget bolag? Och vad har ni för förmåner? Här hittar du svar på vanliga frågor!